/ August 20, 2018/ Exhibition

Hello World!
Date: 2 – 4 November 2018
Opening: 2 November 17:00 – 21:00
Time: 10:30 – 22:00 (on Saturday, On Sunday we close at 19:00)
Location: Sensor Lab
Address: Plomeptorengracht 4, Utrecht

<<scoll down for english>>

Hello World! Is de eerste overzichtstentoonstelling van Creative Coding Utrecht en presenteert het werk van Utrechtse kunstenaars, designers en hackers die met slimme technologie, code, machine learning en generative design de wereld bevragen en opnieuw vormgeven.

De expo toont werken van onder meer Frederik Vanhoutte, Saskia Freeke (nieuw lasercutting-werk), Sylvain Vriens, Jasper van Loenen, Bram Snijders & Carolien Teunisse, Cristina Cochior & Ruben van de Ven, Art van Triest, Sabrina Verhage, Wouter Willebrands, Ren Yuan, Mark van Koningsveld, Vera van de Seyp & Dora Kerekes.

Cristina Cochior en Ruben van de Ven maakten de stadswandeling ‘The Data Flaneur’ die de datagedreven stad bloot legt. En voor wie nog steeds denkt dat creative coding een magische en mysterieuze praktijk is, leggen we in een Creative Coding Cabinet of Curiosities de gereedschappen van de digitale kunstenaar bloot, als een hedendaagse versie van de 19de-eeuwse wunderkammers. En voel je je geïnspireerd? Leer dan tijdens een workshop je eigen kunstwerk programmeren of dans op algoritmes tijdens de Algorave.

Creative Coding Utrecht onderzoekt wat Utrechtse makers artistiek en creatief doen met ‘slimme technologie’. Ze organiseren meetups, workshops en discussies gedurende heel het jaar. Kom kennis met ze maken van 2 t/m 4 november in Sensor Lab aan de Plompetorengracht in Utrecht – in de voormalige locatie van Kapitaal.

De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt met de ondersteuning van: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, K.F. Hein Fonds, Lemonaid ChariTea, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Utrecht, VSBfonds, Sensor Lab, Culturele Zondagen, House of Pint, Plat4mation en onze eigen community!

<<Description>>

Hello World! Is the first overview exhibition of Creative Coding Utrecht and presents the work of the creative coding Utrecht community: artists, designers and hackers who question and redesign the world using smart technology, code, machine learning and generative design.

The exhibition presents artworks by (among others) Frederik Vanhoutte, Saskia Freeke (new lasercutting works), Sylvain Vriens, Jasper van Loenen, Bram Snijders & Carolien Teunisse, Cristina Cochior & Ruben van de Ven, Art van Triest, Sabrina Verhage, Wouter Willebrands, Ren Yuan, Mark van Koningsveld, Vera van de Seyp & Dora Kerekes.

Cristina Cochior and Ruben van de Ven show the data driven city in their city tour ‘The Data Flaneur’. And for whoever still thinks creative coding is is a magical and mysterious practice, we display the tools of the digital artist in a Creative Coding Cabinet of Curiosities, like a contemporary version of the 19th century wunderkammers. And do you feel inspired? Then learn to code your own artwork in a workshop or dance to algorithms at the Algorave.

Creative Coding Utrecht explores what Utrecht based makers are doing artistically and creatively with ‘smart technology’. They organise meetups, workshops and discussions all throughout the year. Come get to know them from 2 to 4 November in Sensor Lab at the Plompetorengracht in Utrecht – the former location of Kapitaal.

Hello World! Is made possible with the support of: Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, K.F. Hein Fonds, Lemonaid ChariTea, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Utrecht, VSBfonds, Sensor Lab, Culturele Zondagen, House of Pint, Plat4mation and our own community!

Artwork courtesy of Vera van de Seyp & Dóra Kerekes

 

Share this Post